fredag 2 juni 2017

Invaderad av ovilja

Ibland gör du idiotiska saker. Äter räkor fast du är lite allergisk. Hånglar medvetet med fel person på en efterfest. Spelar bort femtusen euro på nätpoker. Stänger av telefonen när du väntar ett jätteviktigt samtal. Glömmer parkeringsbrickan på flit. 

Det är inte ditt fel. Din kropp har blivit invaderad av parasiter som styr din ovilja att utföra konstruktiva handlingar. De finns i vattnet du dricker, kläderna du bär och i orden du inte uttalar. 
Netflixus anxieticus

Parasiten som gör att du frenetiskt maratonkollar halvdåliga serier för att överrösta ångesten som piper om att du borde göra något vettigt med ditt liv.Asosialus soffapotaticus

Kräket som gör att du skyller på snoriga barn eller dålig mage för att slippa besök fast du egentligen vet att du lider brist på vuxenkontakt men du har varit isolerad så pass länge att du blivit rädd att prata för mycket eller säga fel saker.


Snaskus smygicus

Ohyran som gör att du gång på gång snattar karameller ur barnens godispåsar när de inte är hemma. Påsen är snart tom, gränsen är nådd sedan länge och snart kommer du att bli upptäckt. Du anstränger dig för att ha dåligt samvete men det går inte. Bara en sista..


Babblus egocentricus

Djuret som ständigt får dig att avbryta andra och ge goda råd baserat på egna erfarenheter utan att någon frågar. Du noterar irritationen i deras blickar men kan ändå inte sluta.
Könlös förökning. Symtom på samtliga parasiter kan vara plötslig apati, sömnstörningar, svordomsnödighet och myrkrypningar.

2 kommentarer:

  1. Wow! Upptäckterna åv di här parasitren måst jo vara ett stort genomslag för forskningen! :D Åtminstone djoo e gott åt ett hövo som behöva lättas upp me ett lite roligare perspektiv på allvarliga (?) eller påfrestande saker :)

    SvaraRadera
  2. Bättre att skylla på en parasit än att måst ta ansvar för osunda beteenden 😊

    SvaraRadera