fredag 27 januari 2017

Barnen, modern, loppmarknaden

Det skulle ju inte bli några loppisfynd i denna blogg. Det var en lögn. eller nästan. Det är inte mina fynd, utan barnens.

Först ut är mellanbarnets fynd. Olga da Polga, det nyfikna marsvinet. Vi har inte hunnit läsa den ännu, men för 75 cent och på drygt 150 sidor ska marsvinet Olga enligt innehållsförteckningen hinna bland annat med att bli döpt, få en vän, vinna pris, ge sig ut på vift, sprida rykten och vara involverad i någon sorts olycka. Enligt Wikipedia har Olga även en pojkvän, Boris, som också är far till hennes barn (! total chock!) Han tittar för mycket på tv, men det gör honom även mycket bra på att berätta historier. 
Excellent fynd!
Stora barnet, den sanna läslusen i vår familj, överraskade stort genom att redan efter två minuter ge upp ett glädjetjut när hen såg denna mellan en ishockeyhjälm och en pumptermos. En såndär puffamojäng kallar vi den här hemma. Googlar som en galning, men hittar inget korrekt namn för den.( Anyone?) Fattade först inte varför hen gick igång så mycket på puffamojängen, men tydligen är det något som grisarna i Angry Birds använder som motor till sina farkoster. Extremt coolt alltså. 

Och till och med barnen undrade varför någon säljer halvfulla parfymflaskor och fuktighetskrämer på loppis. Det har jag också alltid undrat. Ja, varför gör ni det? 

Ska fortsätta googla: ett dragspelsliknande verktyg som man liksom kan puffa luft på elden i spisen med, för att den ska ta fyr och inte slockna, typ som farbror Joakim brukar använda ibland och enligt ryktet, även grisarna i Angry Birds.

Lycka till!

Häppi frajdej!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar